Sykkulærøkonomi i Drammen

Sykkelsesongen er rett rundt hjørnet og i år så har Drammen et nytt og grønt tilbud. I samarbeid med startup’en Sportienda er sykkelbutikken Greenspeed med på å bidra til det grønne skifte gjennom å forenkle gjenbruk av brukte sykler.

Hvordan tjenesten til Sportienda fungerer

Innbytte gjort enkelt

Greenspeed er innbytte partner hos sportienda.com. Dette innebærer at de som ønsker å bytte inn sin brukte sykkel i en ny hos en av disse butikkene kan bruke den gamle som betalingsmiddel. På samme måte som man kan bytte inn en bil ved kjøp av ny hos en forhandler.

Mange kvier seg nemlig for å selv selge sin brukte sykkel på finn.no eller tilsvarende markedsplasser. Mange oppgir at de syns det er vanskelig å vite hva sykkelen er verdt, at det er slitsomt å måtte forholde seg til kjøpere som skal prute eller alt styret som det kan innebære å hode visninger eller transportere sykkelen. Mange er også redd for risikoen for å møte en svindler eller ansvaret man har i etterkant av et salg av en brukt sykkel.

Null stress

Dersom man ønsker å benytte sin brukte sykkel som betalingsmiddel ved kjøp av ny sykkel (eller andre produkter) hos en av partnerbutikkene til Sportienda så tar man rett og slett med sykkelen til butikken. Der vil kvalifiserte medarbeidere gjøre en uavhengig tilstandsvurdering av sykkelen i Sportienda sin digitale plattform. Denne tilstanden i kombinasjon med flere andre faktorer som merke, modell, alder etc vil da bestemme innbytteverdien på sykkelen. Kunden får umiddelbart et tilbud som man kan velge å akseptere eller ikke innen 7 dager. Om man aksepterer tilbudet så vil beløpet trekkes fra kjøp av ny sykkel umiddelbart og sykkelen blir igjen i butikken før den hentes av Sportienda og får service og sertifiseres som et trygt brukt kjøp for en ny syklist.

I Sportienda sin digitale plattform sjekkes rammenummer automatisk opp mot stjålne sykkelregistre. Ved aksept av innbytte må selger også legitimere seg ved hjelp av BankID. Sportienda vil dermed bidra til å redusere omsetning av stjålne sykler som er et stort problem på de tradisjonelle markedsplassene.

Gode erfaringer fra høsten 2022

Konseptet ble lansert allerede høsten 2022, men det er nå som høysesongen for sykling er rett rundt hjørnet vi virkelig vil kunne få se veksten i markedet for sertifiserte innbyttesykler.

Som en lokal spesialbutikk er det gøy at også vi kan tilby en slik tjeneste som er verdifull for våre kunder. Hittil har samarbeidet fungert veldig godt og er et spennende bidrag til å øke fokuset på gjenbruk.

André hos Greenspeed

Det veldig gøy at flere lokaler sykkelbutikker har valgt et samarbeid med oss. Vi håper og tror at vi sammen kan gjøre det både tryggere og enklere med gjenbruk.

Kjetil hos Sportienda.com

Hva gjør Sportienda med syklene som kjøpes?

Alle syklene vi kjøper gjennomgår en omfattende service og deler som bør skiftes de bytter vi selvsagt ut. Når servicen er gjennomført og sykkelen er vasket og «shinet» vil våre mekanikere gjøre en ny tilstandsvurdering og sertifisering av sykkelen. Denne sertifiseringen vil legges til grunn når sykkelen videreselges slik at kjøper kan være trygg på sykkelen tilstand. Alle syklene vil også ha reklamasjonsrett ihht forbrukerkjøpsloven og mva beregnes etter avansemodellen

Om Sportienda

Vi ønsker å forenkle prosessen med å selge og kjøpe brukte sykler av høy kvalitet. Vi tilbyr enkelt og trygt salg eller innbytte av sykler gjennom våre partnerbutikker i sportsbransjen. Vi sørger uansett for at syklene går igjennom en grundig service og sertifisering før vi selger syklene videre på vår egen plattform.

Selskapet som driver Sportienda er Npluss1 AS. Selskapet ble etablert våren 2021. Sportienda ble lansert som pilot sommeren 2021 og det ble gjort markedsundersøkelser og justeringer på konseptet. Frem til våren 2022 har teamet bestående av erfarene forretningsutviklere, ingeniører og personer med lang erfaring fra sykkelbransjen arbeidet intenst med å implementere konsept, systemer og partnere. Vi har også mottatt tilskudd fra Innovasjon Norge.

Ta kontakt ved spørsmål:

Gründer og daglig leder: Kjetil Imbsen

Telefon: 22 34 31 01

Epost: kjetil(alfakrøll)sportienda.com