Velg riktig el-sykkel fra 2021

Det er mange ting å vurdere når du skal velge en elsykkel, her er noen av de viktigste:

  1. Bruksområde: Hva skal du bruke sykkelen til? Skal du bruke den til å komme deg til og fra jobb, til å sykle i terrenget eller til å ta deg en tur i skog og mark? Dette vil påvirke hvilken type elsykkel du bør velge.
  2. Rekkevidde: Hvor langt skal du sykle på en ladning? Dette er viktig å vurdere, spesielt hvis du skal sykle lange turer eller kjøre i terrenget.
  3. Motorkraft: Hvor mye assistanse trenger du? Det finnes elsykler med ulike motorkrefter, og du bør velge den som passer best for dine behov.
  4. Pris: Elsykler kan være relativt kostbare, så det kan være lurt å sette opp et budsjett og vurdere hvilken sykkel du har råd til.
  5. Vekt: Elsykler kan være relativt tunge, så det kan være lurt å vurdere vekten på sykkelen hvis du skal ha den med deg på bussen eller t-banen.
  6. Kvalitet: Sørg for å velge en sykkel fra et velkjent merke og med god kvalitet, slik at du kan være sikker på at den vil vare lenge.
  7. Garantier og service: Sjekk om sykkelen du vurderer har en god garanti og om det er mulig å få service på den. Dette kan være viktig hvis du skulle få problemer med sykkelen.

Tester av El-sykler i 2021

I denne artikkelen prøver vi å samle noen inntrykk fra tester utført i 2021 av ulike publikasjoner. Det er viktig å huske på at testresultater kan variere fra kilde til kilde, og det er derfor lurt å lese flere ulike tester og vurderinger før du tar en beslutning om hvilken sykkel du skal kjøpe.

Sertifisert brukt el-sykkel fra Sportienda.com

En elsykkel er en sykkel som har en elektrisk motor som hjelper deg å sykle. Motoren gir deg assistanse når du tråkker, noe som gjør at du kan sykle lenger og komme deg opp bakker med mindre anstrengelse. Elsykler har ofte en batteripakke som lades opp ved hjelp av en lader, og denne gir sykkelen strøm i en viss periode.

En elsykkel kan ha ulike typer motorer, for eksempel en midtmotor, en krankmotor eller en hubmotor. Midtmotoren er plassert i sykkelens midt og gir god kraftoverføring, mens krankmotoren er plassert ved kranken og gir en mer naturlig følelse når du sykler. Hubmotoren er plassert i navhjulet og gir en jevn og stille kraftoverføring.

Elsykler kan også ha ulike assistansenivåer, slik at du kan velge hvor mye assistanse du ønsker. Noen elsykler har også ulike gir, slik at du kan velge en girpassering som passer for dine behov.

I tillegg til motoren har elsykler ofte en display enhet som viser informasjon om batterinivå, assistansenivå, fart og andre relevante ting. Mange elsykler har også andre tekniske finesser, for eksempel lys, skjermer, bagasjebrett og andre tilbehør.

Giant Explore E+ 2 STA 2021 (9,5/10)

Giant 21 Explore E+ Smart STA 2021 har også en rekke praktiske funksjoner, inkludert en app som lar deg se kjøredata og innstillinger, og den har den beste skjermen i testen. Sykkelen har også en solid og robust konstruksjon som gjør den ideell for både asfalt og grus.

Alt i alt, Giant 21 Explore E+ Smart STA 2021 er den ultimate elsykkelen som kan tilfredsstille behovene til de fleste syklister. Med sin pålitelige ytelse, komfortable kjøreopplevelse, og praktiske funksjoner, er det uten tvil vår favoritt elsykkel i testen.

Les hele testen hos tek.no

Buddy Bike D1 2021 (9/10)

Buddy Bike D1 har gode og kraftige bremser som gir en trygg og kontrollert kjøreopplevelse. Sykkelen har også en oversiktlig og lettfattelig skjerm som gjør det enkelt å styre og justere sykkelen mens du sykler.

Sykkelen har også et stort batteri som gir en lang rekkevidde, og den har også kjørelys og baklys med autofunksjon for økt synlighet og sikkerhet. Buddy Bike D1 har også gode håndtak på endene av styret for å gi et behagelig og sikkert grep.

Alt i alt er Buddy Bike D1 en solid elsykkel med gode funksjoner og egenskaper som passer til både bykjøring og turer på landeveien. Med sin trekkvillige motor, gode bremser og piggdekk, er den en pålitelig sykkel som vil takle forskjellige typer terreng og værforhold.

Les hele testen hos tek.no

Scott Sub Tour eRide 10 2021 (9/10)

Sykkelen har også en solid byggekvalitet og en demper i gaffelen, noe som gjør den egnet for lange turer og utforsking av forskjellige typer terreng. Den har også en god sal og et bedre girsystem enn de fleste i testen, noe som gir en komfortabel og effektiv kjøreopplevelse.

Selv om Scott Sub Tour eRide 10 2021 ikke var den beste i testen når det gjelder motbakker, er den fortsatt kraftig nok for de fleste i bratte bakker. Det er heller ingen lockout på demperen, noe som kan være en ulempe for noen syklister.

Alt i alt er Scott Sub Tour eRide 10 2021 en solid og pålitelig elsykkel som tilbyr en god kjøreopplevelse på både asfalt og grus. Med sin gode batterikapasitet, solide byggekvalitet og effektive tråkkassistert kjøring, er det definitivt en sykkel som er verdt å vurdere for de som søker en pålitelig elsykkel for turer i variert terreng.

Les hele testen hos tek.no

Rock Machine Crossride INT e500 B Touring  2021 (8,5/10)

Rock Machine Crossride INT e500 B Touring (2021) er en halvsporty elsykkel som tilbyr god komfort og solid byggekvalitet. Den er spesielt god på asfalt takket være de store hjulene, og har også dempere i gaffelen med lockout, noe som gjør den egnet for variert terreng.

Sykkelen har også en kraftig og stillegående motor som gir en jevn og effektiv tråkkassistert kjøreopplevelse, og er god nok for de fleste i bratte bakker.

Selv om bagasjebæreren har en grense på 12 kg, har Rock Machine Crossride INT e500 B Touring (2021) fortsatt mange funksjoner som gjør den til en pålitelig og allsidig sykkel. Den har også en god sal som gir god komfort selv på lengre turer.

Mens sykkelen var litt svakere i motbakker enn testvinneren, er den fortsatt en god sykkel for de fleste syklister. Samlet sett er Rock Machine Crossride INT e500 B Touring (2021) en pålitelig og allsidig elsykkel som er verdt å vurdere for de som søker en sykkel som er egnet for variert terreng og lange turer.

Les hele testen hos tek.no

Electra Loft Go 2021 (8/10)

Electra Loft Go 2021 er en sjarmerende og stilfull elsykkel med testens beste komfort. Den har en solid konstruksjon med god lastekapasitet og en stabil støtte, og har også demping i sal-pinnen som gir ekstra komfort på ujevne veier.

Sykkelen har også et lukket girsystem som er pålitelig og krever lite vedlikehold. Retro-designet gjør den til en av de mest stilfulle syklene i testen.

Selv om batteripakken bryter litt med resten av designen, gir den god tråkkassistanse og er egnet for de fleste typer kjøring. Det eneste ulempen er at den mangler krefter til å henge på de beste i bakkene. I tillegg har sykkelen ingen demping i gaffelen, noe som kan gjøre turer på ujevne terreng litt mindre komfortable.

Samlet sett er Electra Loft Go 2021 en flott og komfortabel elsykkel med et sjarmerende retro-design. Selv om den ikke har de beste klatreegenskapene og mangler demping i gaffelen, er den fortsatt en pålitelig og stilfull sykkel som egner seg godt til turer rundt i byen eller på lett terreng.

Les hele testen hos tek.no

Superior eXR 6070 Lady Touring 2021 (7,5/10)

Denne sykkelen fra Merida godt konstruert, hvor en mer rakrygget sittestilling med god demping i Basert på testen av Superior eXR 6070 Lady Touring (2021), kan vi konkludere med at denne elsykkelen har flere fordeler som gjør den til et godt valg. Sykkelen har testens beste girsystem sammen med sykkelen fra Scott, god byggekvalitet, og en demper i gaffel med lockout. I tillegg har sykkelen en litt sporty sittestilling og er god på både asfalt og grus. Ting å tenke på er at bagasjebæreren har en lav lastevekt, motoren er ikke den aller kraftigste i motbakker, og salen er den hardeste i testen.

Les hele testen hos tek.no

Hard Rocx Evolution 6.5 XX 2021 (7,5/10)

Konklusjonen for Hard Rocx Evolution 6.5 XX basert på testens resultater er at sykkelen er en solid og gjennomført modell, men blir litt for dyr i forhold til hva den leverer i forhold til de andre syklene i testen. Den har en solid konstruksjon, demper i gaffelen med lockout, en grei sal og en litt sporty sittestilling. Sykkelen takler både asfalt og grus godt, men den har begrensninger når det gjelder lastekapasitet og motorkraft i bratte bakker. Bagasjebæreren tar kun 15 kg og motoren er ikke den aller kraftigste i testen. Totalt sett er Hard Rocx Evolution 6.5 XX en god sykkel, men prisen gjør den mindre attraktiv i forhold til de andre syklene i testen.

Les hele testen hos tek.no

Cannondale Adventure Neo 3 EQ (7/10)

Cannondale Adventure Neo 3 EQ er en rimelig og solid sykkel som passer godt for avslappet sykling på variert underlag. Sykkelen har god komfort med demping i både sal og gaffel, samt lavt innsteg som gjør det enkelt å komme seg på og av. Salen kan justeres mens du sykler, og sykkelposisjonen er rett og avslappet. Sykkelen har kraftige dekk, men har mindre batterikapasitet enn de beste i testen. Den har også litt lite krefter i bakkene sammenlignet med noen av de andre syklene. Skjermene er laget av plast og vibrerer når du sykler, og test-eksemplaret kom uten bjelle. Girsystemet er også dårligere enn de fleste andre sykler i denne testen.

Les hele testen hos tek.no

Giant Explore E+ 3GTS (7,7/10)

Totalt sett kan man si at Giant Explore E+ 3GTS er en dyr, men svært god elsykkel med imponerende teknisk ytelse og kjøreegenskaper. Sykkelen er spesielt egnet for lange turer og bratte stigninger, takket være den sterke motoren og det kraftige batteriet. Men på grunn av prisen kan denne sykkelen være mer egnet for de som virkelig vil investere i en elsykkel og som forventer å bruke den mye.

Les hele testen hos naf.no

Legg igjen en kommentar